De små växer...

... är 4 veckor gamla och har nu flyttat ut i nybyggd hage i vardagsrummet. Denna ska på sikt målas och så ska småttingarna få lite rolig inredning men än så länge får det duga naturellt... de små är just nu nöjda med att bara komma ut ur bolådan! Varje dag får de gos, vi leker med dem och får komma ut ur hagen en stund, men tills de är stora nog att hoppa över den 50 cm höga kanten (brukar de kunna vid 6-7 veckor) kommer hagen att vara deras fasta punkt. Därefter kommer den att fungera som mat och sovplats. Våra barn har nu börjat hjälpa till med kattungarnas socialisering, givetvis under övervakning av oss, och både barn och kattungar får ut massor av detta, det syns!

Bildkavalkad:
































Liten resumé

Nu har det varit ett tag sedan uppdatering... Jag har varit iväg på fortbildning för jobbets räkning i några dagar och för övrigt haft fullt upp... Nu har det dock lugnat sig lite...

Förra helgen var vi ju som sagt på utställning. Cindy kom aldrig med då vi missat hennes revaccination med några dagar, klantskallar som vi är... men Lollan och Stingray följde med. Lollan fick sitt första cert och "Yoshi" fick Ex1 + blev NOM och fick en röst i panel. En lyckad dag med andra ord. Några bilder blev det tyvär inte, kameran glömde vi hemma. Vi ahde också en trevlig dag med mycket kattprat ihop med andra brittägare.

Kattungarna bor nu i vardagsrummet under dagtid. På nätterna får de fortfarande vara i vårt sovrum, då vi har lite problem med yngsta dottern som annars inte helt säkert låter de små vara ifred om hon går upp själv på morgonen. Hon får jättegärna vara med de små, men bara tillsammans med oss, så det är säkrast att småkatterna sover i vårt rum där vi har koll. 

De små är nu 3½ vecka och vikterna var igår 423 för Nova, 406 för Love och 397 för Mia. De ökar inte riktigt lika mycket nu så i veckan som kommer ska de få börja prova på vanlig mat. Vi hoppas det ska gå bra och att de ska tycka det är gott. Det är inte alltid småttingar greppar det där med vanlig mat direkt.

De är ursöta nu! Har börjat leka så smått och Mia har börjat komma springande och spinna och pipa när man närmar sig bolådan. Hon vill gärna bli klappad och klättra upp i ens knä och om man inte klappar tillräckligt mycket så buffar hon mot en med sitt lilla huvud. Även de andra börjar mer och mer söka mänskligt sällskap. De brottas också så smått nu, rullar runt och slår mot varandra med tassarna, biter varandra i öronen... Det är verkligen roligt att sitta hos dem nu!












RSS 2.0