Förberedelserna igång

Ja, det går uppåt för våra små! Idag väger de 290, 293 och 324 gram! Tjockisen är givetvis röda söta Nova!!! En riktig liten klump!

Katterna är badade och klara och är hyffsade i pälsen trots att de badades så sent som igår. Cindy behöver kammas ur ordentligt för hon har rätt mycket lös päls och Lollans svarthaka får jag inte bukt med (fint på en vit katt, NOT) men för övrigt ser det bra ut. Yoshi skulle behöva plockas på ljusa strån men det får faktikst vara, lillkissen ska inte behöva utstå detta i "småkisseklassen". Detta ska bara vara träning för lilleman och han är i alla fall ren och luktar gott, och med det får domaren låta sig nöjas.


Crazy in Love 2 veckor


Cara Mia 2 veckor


Super Mega Nova 2 veckor

och så Elin med Stingray/Yoshi, den gullungen har så otroligt go hand med djur!


och så en halvdålig bild på vår älskade Lollan Bollan Bus...

Bad

Usch, idag fick Stingray bada! Han var faktiskt alldeles klibbig i pälsen dels efter att ha blivit slickad på av hunden och dels av mat! Han skvätter en del omkring sig då han äter den lille mannen. Det gick dock över förväntan, lite protester visst, men rätt snäll och det var smidigt eftersom han fortfarande är så liten att han kan badas i handfatet! Han såg för rolig ut efteråt, hans öron som faktiskt inte alls är stora såg jättelika ut! Liten fladdermus!



Ren, torr och nyäten såg han sedan såhär nöjd ut... det är rätt skönt att lukta gott ändå!




Nu har också alla tre småflickorna helt öppna ögon..söta som socker är de!
Här är Love på nytagen bild för dagen

Vidöppna ögon

Idag är lilla Loves ögon helt öppna... sååå söt och näpen hon plötsligt blev! Mias ögon har också öppnats aningen mer och på Nova ser man att det är på gång. Annars har inte mycket hänt på kattfronten. Vi tvåbenta har däremot haft fullt upp. Jag har hängt med Emilia på oktobermarknaden nere i Vänersborg där hennes klass hade ett stånd för att samla in pengar till sin klassresa. Maken tog under tiden resterande barnaskara och gick på den betydligt mer gemytliga och intima marknaden här i Rännelanda, på bekvämt gångavstånd nere vid mejeriet som ligger några hundra meter från oss. Låter jag avundsjuk? Ja faktiskt lite... det är väldigt roligt när det händer något här i närområdet...

Annars så, ja vi har äntligen fått bekräftelsen från Västsvenska Kattklubben, så nästa lördag finns vi på plats i utställningshallen i Västra Frölunda!

Love har öppnat ögonen!

Här händer det saker... Vikterna idag ligger på 225 (Love), 223 (Mia) och 248 (Nova). Love har dessutom, som först ut av flickorna, öppnat sina ögon! Nu väntar vi med spänning på att systrarna ska göra detsamma.

Annars är det ganska lugnt här hemma. Herr Stingray fortsätter att vara underbar, Lollan Bollan likaså... och givetvis alla de andra.

Jo föresten, alldeles lugnt har det inte varit. Simson öppnade ytterdörren i morse medan jag var på badrummet och när jag kom ut därifrån var både han, Lollan och Nelly ute. Damerna tyckte nog att det var lite läskigt ute i halvmörkret dock och kom tillbaka så fort jag gick ut på tomten och ropade. Tur det inte var Lizzy. Hon är betydligt mer äventyrslysten än de andra så hon hade nog knallat iväg en bit och inte varit lika lätt att locka tillbaka. Simson kom in igen efter några minuter... det var nog för kallt, mörkt och ensamt där ute ;)

Behöver jag tillägga att dörren var ordentligt låst resten av dagen? ;)

Och de växer och växer...

Lillflickorna i sovrummet växer så det knakar! Idag, 5 dagar gammal, har Love kommit upp i dubbla födelsevikten och väger nu 195 gram. Mia och Nova är fortfarande lite större än systern, men har procentuellt ökat aningen mindre och är fortfarande några gram var ifrån att ha dubblat sin vikt. Mia väger 205 gram och Nova 222. Den sistnämda är en knubbig liten boll, fullkomligt bedårande!

De kravlar runt i bålådan mer än innan, men är forfarande både blinda och döva och mycket mycket beroende av mamma Tippy, som inte viker från deras sida.

Lille herr Stingray, vår söta Yoshi, fortsätter att imponera... Han är en jättego liten kille som verkligen griper tag i hjärtat. Han går nu runt här bland katter och hund som om han alltid bott här. En riktig liten myspropp är han dessutom. Även om man inte kan göra med honom som med Lollan (henne kan man bara lyfta upp och sätter i knät när som) så är han en gosig knäkatt när han är lite trött. Då ligger han gärna i famnen på någon av barnen tills hans somnar...

 


Stingray är här!

I lördags flyttade en ny liten herre in hos oss! Ett litet brunprickigt underverk vid namn S*Palace&Main's Stingray. Till vardags kommer han att kallas Yoshi här hemma, eller Lilleman, som han också går under bland både stora och små. Yoshi är en rolig liten prick, full i upptåg och bus och med en motor som låter betydligt mer än vad man kan förvänta sig av en sådan liten kropp! Den här lille knatten spinner nästan hela sin vakna tid!

Vad gäller småflickorna inne i sovrummet, så mår de bara bra. De växer så det knakar och väger idag, vid 4 dagars ålder, 166 gram (Love), 172 gram (Mia) och 186 gram (Nova). Det ger en ökning för Love på 69 gram sedan hon föddes, Mia har gått upp 62 gram och Nova 68. De jobbar med andra ord hårt för att fördubbla sina födelsevikter denna första vecka, precis som sig bör. De är underbart söta alla tre! Särskilt Mia ser i dagsläget kanonbra ut... med brett huvud och breda horisontella ögonspringor. Ska bli väldigt spännande att se om det håller i sig även efter att de öppnat ögonen. Även Nova ser riktigt bra ut (det är ju dessutom så läckert med röda honor) och Love har fortfarande samma vackra ljusa cremefärg. Nu längtar jag efter att deras personligheter ska komma fram, än så länge är de mest små knubbiga kravlande sälar.

Lite bilder, först på lilleman Yoshi:


och så på småflickorna igen, från vänster; Nova, Mia och Love



Välkommen till vår nya blogg om livet med britterna hos katteri S*All Heart's

Igår föddes kattungarna i kullen med det valda temat Schlagerfestival. Tre fina honor blev det till slut. Som gammalt Herrey's fan från 80-talet känner jag mig lite snuvad på konfekten som inte fick en hane som vi kunde kalla Diggiloo Diggiley, men livet är inte alltid perfekt. "Perfekta"  är däremot de tre små liv vi har här hemma nu ;). Alla tre äter för glatta livet och ökar fint i vikt!

Kattungarna är:

S*All Heart's Crazy in Love en söt creme hona som vid födseln vägde 97 gram. Idag hade hon ökat till 117.

S*All Heart's Cara Mia
, en svartsköldpadd hona födelsevikt 110 gram och idag 131.
 
S*All Heart's Super Mega Nova, röd hona som var 118 gram tung då hon föddes, 137 gram idag.

Cremehona    svartsköldpadd  röd
Love                                              Mia                             Nova


Det ska bli fantastiskt roligt att få följa dessa flickor i några veckor framöver! Det är ett enormt privilegium att leva med britter, stora som små!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0