Killarna tingade!

Nu är båda killarna tingade + att ena honan är reserverad - till oss själva. Detta innebär att vi bara har två honor kvar till salu. Känns skönt att kattungarna börjat hitta sina egna fina hem. Intresseanmälningar fortsätter dessutom att komma in, så rätt hem till de två kvarvarande flickorna kommer nog snart.

Lilla svartvite verkar ha fått en jättefin familj han också, det känns verkligen bra med dem så vi är lyckliga över detta! Vi fick mail häromdagen om att han ska kallas "Lurken" och detta skrattar vi gott åt. Vet inte riktigt om vi tycker han är en "lurk" men tycker nya familjen att han är det så är det väl så ;). Så Lurken it is.

Lille herr röd har vi också fått namnbesked om. Sambal eller Chili, och vilket som kan nog passa den lille killen.

Alla bebisarna är nu ute ur bolådan föresten. De hoppar in och ut och racar runt i vardagsrummet när de leker, så nu får man se upp med vart man sätter fötterna!

Lilli och Bliss, de två honor som är kvar till salu, är båda sociala och busiga precis som små kattugnar ska vara. Två härliga små damer som dessutom är väldigt söta. Det är något alldeles särskilt med vitt ihop med sköldpaddsfärg, och att dessa två förutom detta också har mönster gör dem ganska unika. Vi kan inte minnas att vi någonsin under våra 7 år i "brittsvängen" innan sett mönstrade vitfläckspaddor. Speciellt Lilli, med sitt tydliga mönster med brunspottade partier och stora sammanhängande röda fält, är så otroligt läcker i färgen!

Sedan har vi en liten nyhet här. Han heter Sixten och är en blå brittkille som förhoppningsvis i framtiden ska kunna bli fästman åt Vikkie och Bianca. Tiden får utvisa hur det blir. Tack till Tina och Matz för att vi fick köpa honom.


Kattungar både här och där!

Nu är vår egna kull plötsligt över 5 veckor gammal. Tiden rusar! Alla har börjat äta vanlig mat och får komma ut ur sin bolåda varje dag för att mysa med oss. Än har dock ingen lärt sig att ta sig över kanten själv, skönt! Det är allt väldigt bra att veta var man har de små liven. Granen är dessutom uppe och när de små tar sig ut får den göra detsamma, ögonaböj! Kan inte riskera att en liten bebis äter gliter eller får granen över sig mitt i leken.

Det har varit lite trögt med seriösa intressenter denna gång. Det är verkligen upp och ned. Vissa kullar får man massor av seriösa förfrågningar och kattungarna blir tingade i ett nafs, andra gånger undrar man var alla vettiga människor är. Kanske beror det på årstiden, det var ju trögt sist vi hade höstkull också. I alla fall så har vi fått massor av mail och telefonsamtal, men det träffar liksom inte riktigt rätt.

Vi har i dagsläget en intressent som känns seriös, även om det kanske inte slutar med köp från oss eftersom vi i denna kull sitter med lite "fel" färger, + att en familj som känns jättebra har tingat lille herr röd! Han är så oerhört trevlig den lille så vi hoppas att de ska trivas tillsammans och att familjen blir nöjd med honom då det är dags för flytt.

Men vi, visa av några år som uppfödare, känner oss dock rätt trygga i att varje kattunge till slut kommer att finna sitt hem. Än har vi aldrig suttit med en vuxen kisse kvar, som vi inte själva planerat att behålla. Det har vi alldeles för goa kissar för ;).

Förutom våra egna små har det även fötts ett gäng med sex små kattungar hos våra kollegor S*Sognetassens. Vår kille S*Palace&Main's Stingray är pappa även till dessa små; två svarta, två brunspotted och två blå. Mamma är kusinbarn till vår, numer bortgångne, Charlie. En härlig blåsköldpaddshona vid namn S*Spinner's Blues for mama. Vi ser med spänning fram emot att se vad dessa små utvecklas till.

Lite blandade bilder:


































Och sist men inte minst, en bild på småttingarnas helsyster Vikkie, tagen på Ädelkattens utställning nu i december. Hon fick en jättefin bedömning och kallades lilla hjärtat av domaren =). Dock gick hon inte vidare pga att han inte kunde se förbi att hennes päls är något lång, något vi ju dock vet om. Just den lite för långa pälsen är hennes akilleshäl... för övrigt är det svårt att hitta så många fel på denna ljuvliga tös i dagsläget.






RSS 2.0