24 januari 2010

Men alltså, jag har varit helt kass på att uppdatera här hela vintern. Jag får trösta mig att jag ägnat mig åt familjen och katterna istället för att skriva långa berättelser här, men nog borde jag kunna bli bättre på detta. Jag ska erkänna att jag var en usel dagboksskivare även som barn så kanske är jag oförbätterlig?!

 

Ska verkligen försöka göra en kraftansträning i fortsättning, ett inlägg i veckan åtminstone! Oftare ”vid behov”!

 

I alla fall så går livet vidare i katteriet. Stingray aka Yoshi är nu 6 månader och kanske inte så stor ännu men oj vad vi är nöjda med hans utveckling! En kanonkille tycker vi själva även om man ju alltid kan haka upp sig på petitesser. Han har så många fördelar, både utseendemässigt och temperamentsmässigt!





Kattungarna börjar också bli stora. Nova flyttade igår och hade förra veckan då jag vägde henne sist börjat närma sig 2 kg med stormsteg. Inte många gram ifrån. En rejäl dam med bra benstomme och gott hull. Hon är redan saknad men vi är glada över att hon kommit den bästa familj man kan önska sig! Två små barn visserligen, vilket vi innan inte trodde skulle passa Nova (som numera kallas Doris), men lugna snälla barn och föräldrar som väl förstår att katter inte är barns leksaker. Nova tydde sig ju till våra barn och allt har sett bra ut då familjen varit här på besök. Hon har utan några protester alls låtit sig hållas av familjens dotter. Vi är säkra på att Nova kommer att få ett kanonbra liv hos familjen Hansen!

 





Och idag flyttar Love (kommer att kallas Havana av nya husse). Hon har utvecklats till en egensinnig, kavat tös med gott om egen vilja och skinn på näsan. Tyr sig till oss men på sina egna villkor och man får fjäska lite för henne för att vinna hennes hjärta. När man väl gjort det ligger hon gärna nära eller till och med i knät, men det är ingen självklarhet att man får den ynnesten. Hoppas husse hittar den rätta vägen…han får vara beredd på att lirka lite ibland. Klarar han det så får han en mysig trogen tös som vän! Love har dessutom de vackraste tefatsögon man kan tänka sig!

 





Kvar är lilla Mia fortfarande. Helt ofattbart att denna pärla inte hittar ett nytt eget hem. Men vi ger inte upp… någonstans måste rätt familj finnas! Detta är verkligen en urmysig och söt liten tjej som kommer att bli en otrolig tillgång i en familj med tvåbenta.  Hon är kanske inte så iögonfallande som de andra, med sin svart-röda spräckliga päls och nu dessutom urvuxen och ganska slank… men temperamentet på henne är fullkomligt fantastiskt!










RSS 2.0